Vlaanderen Vakantieland maakt comeback

Eén-programma “Vlaanderen vakantieland” maakt comeback: “Mensen willen meer dan ooit genieten van eigen streek”

Het iconische toeristische magazine “Vlaanderen vakantieland” keert terug op Eén. De VRT werkt momenteel aan een nieuwe reeks, met ondersteuning van Toerisme Vlaanderen. Het programma wordt vanaf dit voorjaar al elk weekend uitgezonden op Eén. De honger naar toeristische tips dicht bij huis is groot in deze coronatijden, zo klinkt het.

Het wordt de comeback van een iconisch format, want “Vlaanderen vakantieland” is een begrip in televisieland. Het programma was van 1990 tot 2015 onafgebroken op de openbare omroep te zien. Elk weekend loodste een vast team van reporters de kijker door toeristische tips in binnen- en buitenland. Eind 2015 stopte het programma, als gevolg van besparingen bij de VRT. Maar de openbare omroep zocht en vond een formule om het programma opnieuw tot leven te wekken.

In tijden waar reizen naar het buitenland sterk wordt afgeraden, kiezen steeds meer mensen – en dus ook Vlamingen – voor een vakantie in eigen land. Om Vlamingen te inspireren om de eigen regio te (her)ontdekken, komt Één met een vernieuwde versie van het bekende programma Vlaanderen Vakantieland.

De volledig vernieuwde versie van Vlaanderen Vakantieland wordt een kort programma dat zich volledig focust op eigen land. Het wil kijkers inspireren om de eigen regio te ontdekken en er komt een brede waaier aan bestemmingen, ervaringen en activiteiten aan bod doorheen de reeks. Een aantal bekende en minder bekende gezichten zullen in het programma te zien zijn en nemen de kijkers mee op avontuur en delen hun ervaringen.

Toerisitische rondritten op onze E-scooters passen volledig in dit verhaal. Op een ecologische en duurzame manier ons glooiend pajottenland verkennen. Reserveer alvast je rit voor het komende voorjaar. Geniet met je gezin of een paar vrienden van onze prachtige routes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *