Pajottenlandroute

Het glooiende Pajottenland

70km hele dag

Scoot door het prachtige landschap van het Pajottenland, onderdeel van De Groene Gordel. Door haar licht heuvelachtige en landelijke karakter wordt het Pajottenland vaak het Toscane van het Noorden genoemd. Het landschap kenmerkt zich door een perfecte mix van natuur, landbouw, erfgoed en cultuur. Met onze e-scooter scoot je langs het prachtige kasteelpark van Gaasbeek. Het kasteel werd aanvankelijk gebouwd als waterburcht in de 13de eeuw. Het werd meerdere malen verwoest en heropgebouwd  en evolueerde zo tot een kasteel in romantische neostijl. De laatste eigenares, markiezin Marie Arconati Visconti, richtte het kasteel deels in als museum voor haar enorme kunstcollecties. In 1921 schonk de markiezin het kasteel aan de Belgische Staat, 3 jaar later werd het een museum.

De Congoberg, een beschermd landschapsgebied,  biedt een prachtig uitzicht op het zuidelijke Pajottenland.
Hier werd in 1985 -1986 een Neanderthalerkamp opgegraven.
Hier kan je ook onze trots van Brabant bewonderen.
Het Belgisch trekpaard werd hoofdzakelijk in het Pajottenland gefokt, vandaar dat men vaak ook spreekt over het “Brabants trekpaard” of “De Brabander”.

In het museum van het Belgische Trekpaard komt u beslist meer te weten over de glorieperiode van dit stoere maar geduldige paard.

Voor de dorst

Geniet van de Scootevents partner voordelen